Downstream gebruiker - Compliance Check

Als industriële of professionele gebruiker ontvangt u informatie met betrekking tot de gevaren van producten, de risico's bij het gebruik en veiligheidsmaatregelen via "Safety Data Sheets'" (SDS'en). Ten gevolge van de REACH-wetgeving circuleren er nu SDS'en met als bijlage gebruikspecifieke blootstellingsscenario's (ES's), in zijn geheel extended-SDS'en (ext-SDS'en) genoemd. Deze ES's geven per gebruik, geïdentificeerd door de REACH registranten, de mogelijke blootstelling weer aan mens en het milieu, en beschrijven hoe veilig en verantwoord om te gaan met het product.

De REACH wetgeving verwacht dat u deze ES’s evalueert binnen uw eigen organisatie. Wanneer de reële situatie afwijkt van het ES en wanneer de leverancier weigert om deze aan te passen moet u veilig gebruik kunnen garanderen. Dit kan enerzijds door de voorgestelde maatregelen te implementeren of een eigen Downstream User Chemical Safety Assessment uit te voeren en DU_CSR op te stellen binnen de 12 maanden na ontvangst van het ext-SDS.

Wij kunnen u helpen bij het implementeren van het blootstellingsscenario of indien u verkiest, het opstellen van een eigen Downstream Gebruikers Chemisch veiligheidsrapport (DU-CSR).

Waarom eigen DU-CSR opstellen ?

  • Onafhankelijk van leverancier wat betreft beschikbaarheid van gegevens
  • Uniformiteit voor al uw stoffen
  • Eigen beschikbare data kan verwerkt worden
  • Realistisch en op maat gemaakt van uw situatie

Indien u interesse hebt in deze dienstverlening kan u BIG contacteren op info@big.be