BIG is een vzw en heeft tot doel informatie over gevaarlijke stoffen te verzamelen en te evalueren om zo bedrijven en overheden bij te staan in hun streven naar een betere en veiligere werk- en leefomgeving.

Steeds meer bedrijven en ook overheidsdiensten zien door de bomen het bos niet meer. Nieuwe wetgevingen volgen elkaar aan een razendsnel tempo op en het wordt steeds moeilijker om van alles op de hoogte te zijn en te blijven. In het bijzonder de wetgeving rond gevaarlijke stoffen heeft in de afgelopen jaren enorme veranderingen ondergaan. Alsmaar meer bedrijven globaliseren en ondervinden zo de nood aan degelijk advies. BIG vzw is voor hen een betrouwbare partner die naast een uitgebreide databank de juiste mensen en middelen in huis heeft om hun en ook uw EHS-mensen bij te staan in het streven naar een veilige werkomgeving met oog voor het milieu en uw belangen.

Nieuwsbrief

Regelmatig zijn er wijzigingen in de verplichtingen rond gevaarlijke stoffen, REACH, CLP, etikettering, … Hoe dient u ze te interpreteren en toe te passen? Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte.

Meld u aan

Vacature

BIG is op zoek naar:

  • SQL Server Developer
  • Emergency Commander/Environmental Consultant
  • Emergency Commander/Chemical Database Engineer

Meer info

Emergency Response

BIG is naast een kenniscentrum ook een noodcentrum, 24u op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar. Ons team van deskundige emergency commanders staat steeds ter uwer beschikking om uw oproepen te beantwoorden in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Vanaf nu kunnen oproepen in eender welke andere taal ook beantwoord worden mits inschakeling van een tolk.

Meer info

SDS-screening

Bent u niet overtuigd van de SDS'en die uw leveranciers leveren en hoe kan u weten of deze correct zijn? BIG biedt u een eenvoudige oplossing: een screening van het SDS met een overzichtelijk rapport.

Meer info