BIG stelt veiligheid voorop in haar missie. Wij zien de ernst van COVID-19 in en vragen aan onze werknemers om zoveel mogelijk van thuis uit te werken. Wij zijn echter ook een noodcentrum en daarom zal er steeds een minimale bezetting op BIG aanwezig zijn om uw noodoproepen of zeer dringende vragen te beantwoorden.

Al onze medewerkers doen hun uiterste best om de niet-urgente vragen en alle lopende en nieuwe opdrachten zo spoedig mogelijk te behandelen. U kan uw contactpersoon op BIG best bereiken via mail. In dringende gevallen kan u bellen naar BIG en zal u terug gecontacteerd worden door uw BIG-contactpersoon. Wij vragen uw begrip in deze uitzonderlijke omstandigheden mocht er toch enige vertraging zijn.

Samen tegen de verspreiding van COVID-19 ter bescherming van allen.

 

 

BIG is een vzw en heeft tot doel informatie over gevaarlijke stoffen te verzamelen en te evalueren om zo bedrijven en overheden bij te staan in hun streven naar een betere en veiligere werk- en leefomgeving.

Steeds meer bedrijven en ook overheidsdiensten zien door de bomen het bos niet meer. Nieuwe wetgevingen volgen elkaar aan een razendsnel tempo op en het wordt steeds moeilijker om van alles op de hoogte te zijn en te blijven. In het bijzonder de wetgeving rond gevaarlijke stoffen heeft in de afgelopen jaren enorme veranderingen ondergaan. Alsmaar meer bedrijven globaliseren en ondervinden zo de nood aan degelijk advies. BIG vzw is voor hen een betrouwbare partner die naast een uitgebreide databank de juiste mensen en middelen in huis heeft om hun en ook uw EHS-mensen bij te staan in het streven naar een veilige werkomgeving met oog voor het milieu en uw belangen.

REACH en CLP

Op vlak van gevaarlijke stoffen zijn er binnen Europa 2 belangrijke wetgevingen van kracht geworden. De REACH-verordening die de registratie van zuivere stoffen reguleert en de CLP-verordening betreffende de classificatie, etikettering en verpakking van stoffen en mengsels.

Meer info

Vacture

BIG is op zoek naar:

Emergency Commander / Chemical Database Engineer

Meer info

Emergency Response

BIG is naast een kenniscentrum ook een noodcentrum, 24u op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar. Ons team van deskundige emergency commanders staat steeds ter uwer beschikking om uw oproepen te beantwoorden in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Vanaf nu kunnen oproepen in eender welke andere taal ook beantwoord worden mits inschakeling van een tolk.

Meer info

SDS-screening

Bent u niet overtuigd van de SDS'en die uw leveranciers leveren en hoe kan u weten of deze correct zijn? BIG biedt u een eenvoudige oplossing: een screening van het SDS met een overzichtelijk rapport.

Meer info